Building this estate entailed a complete renovation to modernize the existing 6,500 sq. ft. house, as well as construction of a new 3,500 sq. ft. addition and 1,200 sq. ft. guest/pool house with hardscape including a pool, spa and fire pit, outdoor kitchen, and sport court.

Exterior finishes of glazing, stucco, stone and steel were executed with minimalist detailing. In the interiors we executed custom millwork and steelwork along with the installation of ready-made and custom fixtures. The entire property has integrated sustainability and technology with distributed audio/video, controlled by a whole-house system. The house features a home theater, 27KW solar electric, and 12-zone solar-assist HVAC; the guest/pool house has in-slab radiant heated floors.

like pinterest

Completed: 2014

Architecture & Interiors: Studio VARA

Structural Engineer: FTF

Landscape Architecture:
Blasen Landscape Architecture

Lighting Design: Banks Ramos

Civil Engineer: Lea & Braze

Photography: © Studio VARA

Site: Straightforward
Editorial Photography: © Bruce Damonte